Friday, May 6, 2011

Berminat hendak memulakan perniagaan dengan produk MARY KAY..jom daftar dengan saya

Hai semua...
Berminat hendak menjadi sebahagian dari Team Kami di Mary kay.
Sila hantarkan permohonan anda ke pesonatimur2@yahoo.com dan membuat pembayaran RM 180
Setelah menjadi Beauty Consultant BC anda boleh memulakan perniagaan dan anda menerima  starter kit ini dengan produk di dalamnya beharga RM 520

Thursday, April 21, 2011

Wajah saya selepas hampir 6 bulan

Ini wajah saya semasa hadir di career conrefence baru baru ini....

dan Ini Pula wajah adik saya setelah menggunakan produk ni baru2 je. hayati pakai produk Botanical F2

Friday, March 25, 2011

New! TimeWise Moisture Renewing Gel Mask



Wake up in the morning to skin that is hydrated, feels firmer, softer and looks smoother. The new Mary Kay TimeWise!    Moisture Renewing Gel Mask provides intense hydration and is formulated to nourish skin that has been depleted of moisture during the day. This new powerful age-fighting multi-tasker works overnight so skin appears plumped from within, and radiance is restored, to look younger and more resilient. It also helps reduce the appearance of pores, leaving skin feeling healthier, smoother and softer.

This intensely hydrating gel mask has been formulated to work at night while the skin is in its natural resting and recovery cycle. During the night, skin can more easily rebound than it can during the day when it is defending itself against the effects of stress and the environment. In fact, in an in-depth consumer study, women who used TimeWise® Moisture Renewing Gel Mask as a sleeping mask overwhelmingly agreed that it not only enhanced the overall appearance of their skin but also delivered these skin-renewing benefits**:

One amazing product. Multiple skin-loving benefits!
  • Skin appears plumped from within.
  • Helps minimize the appearance of fine lines and wrinkles.
  • Radiance is restored.
  • Skin feels firmer, healthier, smoother and softer.
  • Helps reduce the appearance of pores.
  • Skin looks younger, and resilience is enhanced.
PRICE: RM110

Annoucement!

Please be informed that:
1.      The following Full & Medium Coverage Foundations are no longer available and phased out immediately.
10367300 Full-Coverage Foundation - Ivory 200
10377000 Full-Coverage Foundation - Bronze 500
10356000 Medium-Coverage Foundation - Ivory 200
10355700 Medium-Coverage Foundation - Beige 304
10357000 Medium-Coverage Foundation - Beige 400

2.      The following Full & Medium Coverage Foundation shades are still available, while supplies last. Please see below table for the quantity available for ordering.

Item
Quantity Left
10365000 Full-Coverage Foundation - Ivory 104
516
10367000 Full-Coverage Foundation - Beige 304
121
10367900 Full-Coverage Foundation - Beige 400
165
10355100 Medium-Coverage Foundation - Ivory 104
382
10357700 Medium-Coverage Foundation - Bronze 500
314


3.      For new recruits joining from 28th April 2011 onwards, they will receive the latest TimeWise® Matte-Wear Liquid Foundation in Ivory 5 and Beige 3 shades as replacement in their Starter Kit.

4.      Stay tuned to April 2011 for the latest TimeWise® Liquid Foundations launch, with age-fighting formula to give you perfect, confident & flawless look!

Thank you & have a great day!

Wednesday, March 16, 2011

Apa IMPIAN saya

Salam Semua,

kali ni saya hendak meluahkan perasaan saya pula. Ketika masalah datang bertubi-tubi apa anda sekelian lakukan. Kalau dulu masa bujang jika kita hadapi masalah dan sebagainya kita g shoping kan? Beli barang yg mampu puaskan hati. Mmg itu yg saya lakukan.

Tika ini ketika telah menjadi seorang ibu dan isteri banyak komitmen yg perlu di fikirkan. Belengu dan dilema sebuah kehidupan kadangkala membuatkan hidup ini berjalan terlalu pantas hinggakan tanpa di sedari banyak masa kita habis begitu sahaja. Bagi yg bekerjaya tidak salah kita seorang ibu bekerjaya asalkan tahu membahagikan masa pada keluarga dan diri sendiri. Sy ingin tanya pada kaum isteri yg berapa ramai yg membahagikan masa untuk diri sendiri. Kita sangat terikat dengan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri kadangkala tiada masa untuk diri sendiri. Kaum isteri sedar kah masalah demikian? Saya rasa tidak kerana masing-masing sibuk menguruskan keluarga hingga terlupa IMPIAN dan MASA untuk diri sendiri.

Apabila saya menyertai kursus yg di anjurkan oleh mary kay, facilitator bertanya apakah impian kamu? Saya membatu tidak tahu apa impian sy kerana tidak pernah pun orang tanya apa impian saya. Sebenarnya kita hidup kena ada impian untuk terus berjaya. Saya rasa amat terharu bila facilitator bertanya "apa impian Kamu"? lalu sy jawab saya hendak melancong ke semua pelusuk dunia. Saya sangat suka melancong dan berjalan ke negera orang. Lihat budaya dan cara hidup mereka di samping menghilangkan stress di minda sy. Bolehkan anda melancong? Boleh sekiranya kita ada kewangan yg kukuh dan kita mampu mencapainya. Tujuan kursus tersebut secara tidak langsung memberi motivasi kepada diri betapa penting masa untuk diri sendiri dan IMPIAN seorang wanita, ibu, isteri dan sebagainya...

renung-renung kan...

Friday, February 4, 2011

Produk Baru Mary Kay- Cream Blusher

SAlam semua,
Dalam bulan february nanti Mary kay akan memperkenalkan produk baru iaitu cream blusher. Cream Blusher yg mudah di sapu dan teksturnya sangat halus...kini beharga RM55.



Penggunaan seperti krim, dan bertukar kepada
kemasan yang semulajadi dan halus.
Mengandungi antioksidan pelindung-kulit.
Mary KayR Cream Blush Sheer Bliss
Part Number: 10-031782
Mary KayR Cream Blush - Cranberry
Part Number: 10-031780
Price: RM55/SGD28

Friday, January 14, 2011

LEt's see what's inside this miracle product..

PENJAGAAN KULIT MARY KAY(MEMBERSIH)- Botanical/TUMBUHAN
Botanical Customized Skin Care (Formula 1-F1) (Untuk KULIT KERING)~

( Sesuai untuk umur 26 Tahun kebawah, juga bagi mereka yang mempunyai sejarah penggunaan produk yang berubah-ubah )

Mempunyai elemen Bunga Raya yang terkenal dengan elemen anti-oksida dan anti-radang yang memberikan faedah untuk mengurangkan rasa tegang dan kemerah-merahan. Elemen sejuk membantu untuk melembapkan kulit yang kering dan terangsa. Terdiri daripada 4 kombinasi iaitu Pembersih , Mask , Penyegar dan Pelembap.


1) Cleanser (113 ml ) - RM65
2) Mask (113g) - RM75
3) Refreshner (150ml) - RM65
4) Moisturizer (85g) -RM 80


Satu SET berharga RM 285 bagi set penjagaan kulit yang lengkap untuk memulihara dan membersihkan kulit daripada elemen-elemen 'free radikal'. Sebagai permulaan, anda boleh menggunakan Cleanser dan Moisturiser.


Botanical Customized Skin Care (Formula 2-F2) (Untuk kulit Kombinasi zon T dan zon U )
(Sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit kombinasi berminyak dan kombinasi kering untuk umur 26 Tahun kebawah dan juga bagi mereka yang mempunyai sejarah penggunaan produk yang berubah-ubah)


Ekstrak Beech Tree Bud ditambah untuk mengekalkan keseimbangan kulit dan merangsang proses semulajadi pembinaan kulit dan memberi impak kulit yang lebih anjal dan bermaya.Terdiri daripada Pembersih , Mask , Penyegar dan Pelembap.


1) Cleanser (113 ml ) - RM65
2) Mask (113g) - RM75
3) Refreshner (150ml) - RM65
4) Moisturizer (85g) -RM 80


Satu SET berharga RM 285 bagi set penjagaan kulit yang lengkap untuk memulihara dan membersihkan kulit mengikut keadaan kulit dengan mengekalkan kelembapan kulit . Sebagai permulaan, anda boleh menggunakan Cleanser dan Moisturiser.




Botanical Customized Skin Care (Formula 3) (Untuk Kulit Berminyak)
(Sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit berminyak untuk umur 26 Tahun kebawah dan juga bagi mereka yang mempunyai sejarah penggunaan produk yang berubah-ubah)


Witch Hazel ditambah bagi membantu mengawal pengeluaran minyak sebagai astringent sederhana. Dengan kandungan tannin yang tinggi , ia membantu mengurangkan kerosakan yang dilakukan oleh radikal bebas terhadap kulit. Terdiri daripada Pembersih , Mask , Penyegar dan Pelembap.


1) Cleanser (113 ml ) - RM65
2) Mask (113g) - RM75
3) Refreshner (150ml) - RM65
4) Moisturizer (85g) -RM 80


Satu SET berharga RM 285 bagi set penjagaan kulit yang lengkap untuk memulihara dan mengawal keseimbangan pengeluaran minyak serta mengekalkan kelembapan kulit . Sebagai permulaan, anda boleh menggunakan Cleanser dan Moisturiser.




RECOMMENDED :- RAMAI PENGGUNA MARY KAY SANGAT MENYUKAI MASK BOTANICAL YG LEMBUT DAN SEGAR..DAPAT MENGANJALKAN KULIT ANDA...RASAILAH




Mary Kay Skin Range - TimeWise Set -
Sesuai bagi gadis dan Wanita berumur 26 tahun keatas, serta mempunyai regim penjagaaan yang bagus sebelum ini.
Time Wise set terdiri daripada 3-dalam-1 Pembersih, Perlindungan Siang SPF 25 dan Penjagaan Malam.

TimeWise Miracle Set ( RM 520 )




Skin Set TimeWise 3-in-1 Cleanser (127g)(RM 105)
3-dalam-1 Pembersih yang juga bertindak sebagai penyegar dan mask . Datang dalam 2 jenis kulit , bergantung kepada jenis kulit anda.




TimeWise Age Fighting Moisturiser (100ml) (RM 115)
Melembap sehingga 10 jam dan memacu proses semulajadi penggantian kulit . Bergantung kepada jenis kulit anda.






TimeWise Day Solution SunScreen SPF 25 (RM 150)
Menghalang sinar UVA/UVB sambil memberikan kelegaan daripada pembentukan garis halus.


 TimeWise Night Solution ( RM 150 )
Satu sistem unik yang mempunyai kombinasi vitamin dan antioksida serta enzim pembentukan kolagen yang merangsang peptides menghilangkan garis halus dan kedutan. Nutribeads® microcapsules yang terdapat didalamnya adalah paket vitamin yang memacu penghasilan sel kulit yang lebig segar dan sihat.


PRODUK UNTUK RAWATAN ANTI-PENUAAN




a) TimeWise Replenishing Serum +C (RM 480)
TimeWise® Replenishing Serum+C ialah formulasi beberapa jenis punca tumbuhan botani yang memberi kebaikan vitamin C untuk memberikan kebaikan yang telah diuji secara klinikal yang dapat menukarkan wajah anda :-
-- Merangsang pengeluaran kolagen dan elastin bagi memulihkan rupa tampak muda.
-- Mengurangkan dari segi panjang kedalaman dan jumlah garis-garis halus dan kedut di muka
-- Memperbaiki kehalusan kulit muka dan rupa paras akan tampak cerah, halus dan menawan.
-- Memperbaiki kulit dan mencegah kulit daripada kesan radikal bebas yang boleh mengakibatkan rupa menjadi tua.

Monday, January 3, 2011

Wajahku Selepas 2 Bulan Penggunaan Mary Kay

Hai semua pembaca,




Hari ni saja nak membawa anda terokai keajaiban produk Mary Kay ni. Saya menggunakan set time wise dan dapat melihat perubahannya sendiri setelah memakainya. Saya rasa kulit semakin lembut dan bermaya. Pergi kenduri adik baru-baru ni ramai yg menegur wajah saya semakin berseri dan bermaya tidak seperti dulu kusam. Di bawah ini saya sertakan wajah terbaru saya..anda boleh menilainya...Sekian Terima Kasih..Jumpa Lagi nanti!!!

Tuesday, December 14, 2010

Kelas Skincare..make up







Ini antara yg ada di skin care class tu. Mmg seronok sambil menimba ilmu cara melengkapkan diri sebagai wanita bekerjaya. Untuk wanita di luar sana jangan lepaskan peluang ini.



After the make over

PINK PARTY EVENT






PINK PARTY EVENT
Date: 19th December 2010
Time: 10.30am - 3.00pm
Venue:
Mary Kay Malaysia
Level 8, Jaya 33
Seksyen 13, PJ
(near Asiajaya LRT station, Digital Mall, Tun Hussein Onn Eye Hosp)

Theme: PINK
For Guests, please wear anything PINK (can combine with any colours).
We will have THE BEST PINK DRESS for guests.


Agenda:
10.00am     Registration
10.30am     Welcome Speech & MK Enthusiasm Song
10.45am     MK World & Quizzes
11.00am     Skin Care Session
12.00pm     Break (Light Refreshment Provided)
12.30pm     Make-Up Session
2.00pm       Slide Show & MK Career Path
2.30pm       The Best PINK Dress & Lucky Draws
2.45pm       Individual Consultation & Closing


Registration Fee:
RM5.00 (For each BCs and Guests). For food & drinks.
Latest by Friday, 17th December 2010.

Call Me for booking at 013-3002190 - fairuz

Monday, December 13, 2010

Senarai Harga Produk MK

SET BOTANICAL
Cleanser RM65
Freshner RM65
Mask RM75
Moist RM80

SET TIMEWISE
Cleanser RM105
Moist RM115
Day Solution RM150
Night Solution RM150

SET MELACEP
Cleanser RM120
Freshner RM120
Mask RM160
Dark Spot Serum RM170
Essence RM230
Day Moist RM170
Night Moist RM170

SKIN CARE CLASS

Anda ingin Mencuba Facial Mary Kay secara PERCUMA.  Ahad sahaja..
Email ke pesonatimur2@yahoo.com utk booking temujanji

Anda akan dapat merasai sendiri betapa cantik, gebu dan anjalnya kulit anda bila anda mencubanya. Jom manjakan diri anda bersama Mary Kay dengan saya.

Sunday, December 12, 2010

Wajah terkini saya setelah 1 bulan penggunaan Mary Kay

Wajah kurang kemerahan..parut parut semakin pudar..

Manjakan tangan dan jemari Anda..

tips Memakai bedak Asas

TIPS CARA MEMAKAI BEDAK YANG LEBIH SEMPURNA HANYA DARI MARY KAY







STEP 1 - Shake to dispense Mary Kay Mineral Powder Foundation into sifter





STEP 2 - Lightly dip the Mary Kay® Mineral Foundation Brush into the powder and tap on the rim of the jar to remove excess foundation.






STEP 3 - Swirl your brush inside the foundation’s lid to work powder into the hair of the brush





STEP4 - Apply a thin layer of foundation starting at the center of the face and working your way out toward the hairline and jawline, blending well.





STEP 5 - Repeat Step 4 to get the level of coverage you want. Remember to use several thin layers instead of one heavy layer to achieve a natural look..

Produk-Produk Mary Kay/ Terma dan Syarat

PRETTY WOMEN SOLUTIONS by MARY KAY


Mary Kay, merupakan nama yang dipercayai diseluruh dunia dalam menghasilkan produk yang menawarkan pilihan yang sesuai dengan individu dengan tidak terbatas dan mempersonakan setiap solekan seorang wanita. Penjagaan kulit yang diformulasikan antara alam semulajadi dan sains yang mampu memberikan keharmonian yang sempurna. Untuk bertindak memberikan apa yang diperlukan untuk menyeimbangkan kulit anda dengan cantik dan anggun.

Jaminan produk Mary Kay ialah satu bukti kepada kualiti tinggi semua produk Mary Kay.Ia dicipta begitu rupa supaya anda boleh merasa yakin bahawa produk ini adalah yang antara yang terbaik dipasaran. Jaminan kepuasan diberikan "Money Guarantee Back" kepada pelanggan.

Mary Kay products :
1. Skin Care
2. Makeup
3. Spa & Body
4. Fragrance
5. Mens

Pretty Women Solution, menawarkan pembelian produk Mary Kay secara online,mengendalikan produk demo dan kelas kecantikan, di samping sebagai perunding dan berkongsi kepada setiap permasalahan anda dalam menjaga kecantikan diri dan kulit.



TERMA dan SYARAT !
- Bayaran secara tunai - Penghantaran akan dibuat selepas pembayaran penuh dibuat.

URUSNIAGA

* Harga yang dipamerkan adalah TETAP.
* Semua harga yang dinyatakan TIDAK TERMASUK kos penghantaran kecuali dinyatakan sebaliknya.
* Barangan hanya akan dihantar setelah full payment diterima.

HUBUNGI KAMI !
- Sebarang pertanyaan sila email ke pesonatimur2@yahoo.com
- Private Message along/ Fairuz/yani
- H/P 013-3002190



BAYARAN !
Maybank Berhad
Saving Account Number : 106034315781
FAIRUZ IRYANI RAZAK ROS
Skin Care Product
Botanical Customized Skin Care - dapatkan kecantikan anda di alam semulajadi

Setiap produk dalam Koleksi Mary Kay Botanical Customized Skin Care mengandungi kompleks Bio-Enriched eksklusif kami, suatu sebatian ramuan berkhasiat yang mengandungi ginseng, buah delima dan oat. Ia diformulasikan untuk jenis kulit anda yang kering, normal dan berminyak - pembersih, masker, penyegar dan pelembapnya untuk bertindak memberikan apa yang benar-benar diperlukan untuk menyeimbangkan kulit anda dengan cantik.
Formula 1 - Untuk kulit kering, hibiscus ditambah kepada semua produk Formula 1 kerana faedah antioksidan dan anti peradangannya untuk melegakan rasa ketat dan kemerahan.
Formula 2 - Ekstrak putih pokok bic ditambah kepada semua produk Formula 2 untuk memastikan kulit berada dalam keseimbangan yang cantik kerana ia meningkatkan proses semulajadi kulit untuk memberi tenaga dan mencergaskan semula kulit.
Formula 3 - Untuk kulit berminyak, witch hazel ditambah ke dalam semua produk Formula 3 untuk mengawal penghasilan minyak sebagai busa lembut. Dengan mengandungi taninnya yang tinggi, ia membantu mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas.
Kajian dari pendapat pengguna yang menyertai ujian selama 2 minggu :
  • 84% - wanita berkulit kering mengalami kulit yang lebih lembut
  • 94% - wanita berkulit normal menyaksikan kulit yanh kelihatan sihat
  • 81% - wanita berkulit berminyak mengalami kulit yang seimbang
Skin Care Product
Time Wise – Anti penuaan


Melawan penuaan, dan menyampaikan hasil yang menakjubkan sepanjang masa. Ikutilah langkah langkah rejimen penjagaan kulit harian ini dan anda akan mengalami hasil seperti yang disaksikan oleh panel ahli dermatologi dalam kajian klinikal selama 12 minggu iaitu :
  • 83% - mengalami pengurangan dari segi garis garis halus dan kedutan
  • 25% - mengalami peningkatan keanjalan kulit
  • 100% - mempunyai kulit yang lebih lembut dan lebih halus
  • 46% - mengalami peningkatan nada kulit yang lebih sekata
MIRACLE SET
  • Time Wise 3 in 1 Cleanser - ialah satu produk yang melakukan tiga kal i ganda kerja membersih , mengelupas dan menyegar.
  • Melembap dan memperbaharui - rumusan khas di dalam Time wise Age-Fighting Moisturizer yang melembap sehingga 10 jam dan memacu proses pembaharuan semula jadi kulit.
  • Perlindungan pada siang hari Time Wise Day Solution Sunscreen SPF 25 menghalang UVA/UVB sementara peptida penenangnya membantu melegakan garis-garis ekspresi.
  • Mengisi semula pada waktu malam, biarkan vitamin, antioksidan dan peptida peningkat kolagen, menyubur, melicinkan dan memejalkan kulit anda ketika anda tidur dengan Time Wise Night Solution.


Time Wise Microderma Step 1 : Refine - Melawan garis garis halus
Time Wise Microderma Step 2 : Replenish - Menghaluskan pori
Try it! Love it!
These results were experienced after just one week.**
85% saw improvement in skin texture.
73% saw a reduction in fine lines.
71% saw smaller-looking pores.

LIP CARE
Melembutkan dengan menghilangkan kulit kering di bibir dengan Lip Mask kemudian lembutkannya dengan Lip Balm.

Time Wise Age Fighting Lip Primer - Melawan garis garis halus serta mencegah lipstik daripada meleleh dan menjadi comot.
EYE CARE
  • Time Wise Firming Eye Cream - Di samping membekalkan pelembapan hebat kepada kulit halus di sekeliling mata anda dengan krim mata mewah yang juga mengurangkan garis halus dan kedutan.
  • Time Wise Age Fighting Eye Cream

  • Time Wise Targeted Action Eye Revitalizer - Mengurangkan lingkaran hitam dan sembap di bawah mata.

  • Time Wise Targeted Action Line Reducer - Garis garis ekspresi boleh dipejalkan dan disegarkan, lebig relaks dan stik kedutan sekali klik. Saksikan faedah ketara dalam beberapa minit dan saksikan faedah berpanjangan selepas satu jangka masa.
Menanggalkan mekap mata dan bibir secara lembut dalam sekelip mata.
  • Oil Free Eye Makeup Remover
EXTENDED CARE
Penghidratan tambahan untuk kulit
Bgai wanita yang suka memanjakan kulitnya. Dan sesiapa sahaja boleh menggunakan penghidratan tambahan dalam suasana yang lebih kering atau sejuk - malah mereka yang mempunyai kulit yang berminyak.




  • Oil Free Hydrating Gel












    • Time Wise Replenishing Serum+C


    Dirumus dengan vitamin daripada pelbagai sumber botani, membekalkan faedah yang teruji secara klinikal yang boleh mengubah kulit anda. Dirumus untuk dan teruji pada kulit Asia, keputusan yang berikut:
    • Peningkatbaikan kedutan halus sehingga 33%
    • Peningkatbaikan keanjalan kulit dan kontur sehingga 33%
    • Peningkatbaikan kejernihan kulit sehingga 33%
    • Peningkatbaikan tekstur sehingga 33%

    My Face Before..Mk

    Ini wajahku sebelum memakai mary kay..penuh dengan parut2 chicken pox dan parut2 jerawat serta pigment2 halus...
    Yg Ni set Time Wise yg saya pakai currently. Takat ni dah sebulan memakainya. Produk yg saya ambil ialah TW cleanser Normal to dry sebab kulit saya kering lagi2 office saya berhawa dingin. Moisturizer TW yg tidak melekit dan mudah di sapu. serta produk di bawah ini
    Oil-Free Hydrating Gel (Normal/Oily Skin)